Het Maatschappelijk Platform laat zich het beste beschrijven als een Sociaal netwerk (Community platform). Het is sterk webgebaseerd en de gebruikers kunnen zelf hun favoriete 
webdiensten integreren. Het platform groeit met herbruikbare en eenvoudig inplugbare componenten die geïntegreerd worden. Hiermee neemt het TriVici Maatschappelijk Platform afstand van one-stop-shop en niche platforms die heel specifiek en niet open zijn. Bijvoorbeeld de displays van de energieleveranciers, en de specifieke beeldcommunicatie oplossingen die in de zorg worden gebruikt. Het TriVici Maatschappelijk Platform kenmerkt zich door toenemende openheid en variatie in applicaties.

Een maatschappelijk platfrom wordt verder gekenmerkt door zijn verscheidenheid in functies, afhankelijk van de doelgroep, het gebied en de eindgebruiker voor wie het portaal ontwikkelt is. Alle functies die op een maatschappelijk portaal kunnen worden aangeboden zijn terug te leiden naar één van de vier basisfuncties van het maatschappelijk portaal:

  1. Diensten leveren
  2. Informatie voorziening
  3. Sociaal contact
  4. Bedienen van functies

trivici_timeline_03-2015