Het Maatschappelijk Platform is niet gebonden aan een apparaat of besturingssysteem. Het idee van bring your own device (aansluiting mogelijk op uw eigen apparaat) maakt het mogelijk om op PC’s van verschillende fabrikanten, tablets van verschillende fabrikanten, mobiele telefoons het platform te laten werken.

PC of laptop

Vanaf een PC of laptop met een internet verbinding is het platform te openen. Alle functionaliteiten kunnen optimaal weergegeven worden, alleen voor beeldcontact is het wel noodzakelijk een webcam te hebben. De meeste laptops worden tegenwoordig standaard met een webcam uitgevoerd die prima een beeldverbinding tot stand kan laten komen met een uitstekende beeldkwaliteit. Het Maatschappelijk Platform is niet alleen apparaat onafhankelijk maar ook besturingssysteem onafhankelijk, het maakt dus niet uit of u Windows, Mac OS of Linux draait, zolang als uw apparaat met het internet kan verbinden kan het platform getoond worden.

Tablet of mobiel

Ook een tablet of (nieuwere) mobiele telefoon kan gebruikt worden om het platform te openen. Hier zit een kleine afhankelijkheid aan, het apparaat moet wel in staat zijn om verbinding te kunnen maken met het internet en een pagina te tonen. Tablets en smartphoneszijn standaard voorzien van de mogelijkheid om verbinding te maken en een pagina weer te geven. Op korte termijn zal er een ook IOS App in de App Store te vinden zijn die het Maatschappelijk Platform opent.

All-in-one touchscreen

Voor een optimale gebruikers ervaring kunt u gebruik maken van een zogenaamde All-in-one touchscreen. Deze aanraakschermen zijn ook vaak standaard voorzien van een geïntegreerde webcam waardoor beeldverbinding perfect tot stand kan komen. Het Maatschappelijk Platform kan op een dusdanig scherm op volledig scherm weergave getoond worden zodat ook het uiterlijk van het platform volledig ten goede komt.

webbased, anywhere, anytime, any device