Beeldcontact: WebRTC en SIP

De ontwikkeling van licentie vrij – gratis – beeldcontact op basis van WebRTC in het maatschappelijk platform Openportaal past binnen het denken van de Stichting triVici over ‘Bring your own device’  waarbij mensen met eigen computer, laptop en tablet gratis gebruik kunnen maken van de dienst beeldcontact binnen het portaal. Tegelijk is het doel dat ook de gemeente en thuiszorg op deze wijze op eigen hardware bereikbaar wordt, waardoor (vaak dure) specifieke oplossingen tot het verleden behoren. Op deze wijze kunnen ook andere maatschappelijke organisaties en dienstverleners bereikbaar worden. Door de gecontroleerde omgeving van het Maatschappelijk Platfrom  kan bepaald worden wie gebruik kan maken van deze dienst en in het telefoonboek wordt toegelaten. Het is zelfs mogelijk dit geheel vrij te laten. WebRTC is een nieuwe open oplossing, die naar verwachting sterke steun zal krijgen als dé oplossing voor open videocommunicatie. Op basis van wat er beschikbaar is binnen de open source licenties wordt een aanpassing gemaakt om deze oplossing binnen het platform te gebruiken, waarbij een positieve gebruikerservaring en koppeling binnen het platform voorop staan. De ontwikkeling vergt een gelijktijdig “op lopen” met de WebRTC ontwikkelingen wereldwijd: zo is Google Chrome 27 net uitgekomen en geschikt, Firefox heeft V22 zo juist vrijgegeven met verdere ondersteuning voor WebRTC.

Het principe is simpel: gebruik maken van WebRTC dat komt uit de wereld van Open Source en wereldwijd op dit moment met grote kracht naar een volwassen oplossing wordt geholpen.

Daaraan gekoppeld het principe van ‘Bring your own device’  waarbij mensen met eigen computer, laptop en tablet  en eigen verbinding werken.

WebRTC wordt begin 2043 als nieuwe toepassing in het maatschappelijk portaal verwacht!

 

Leave a Comment